حکم دزدی از والدین به صورت عمومی:
همان طور که اشاره شد، در بسیاری از موضوعات قانون مجازات اسلامی به طوری سکوت شده است تا بر اساس نظر فقها حکم صادر شود. البته به طور کلی فقها اتفاق نظر دارند که دزدی از والدین با دزدی از سایر افراد تفاوتی ندارد. البته اگر فرزند ثابت کند که پدر نفقه پرداخت نمی کرده است و فرزند واجد شرایط دریافت نفقه بوده است، به اندازه نفقه مال سرقتی به فرزند بخشیده می شود.
البته به طور کلی سرقت از محرمات در دین اسلام بوده و مجازاتی برای فرزند اجرا می شود. در صورتی که پدر نفقه پرداخت می کرده است، حکم دزدی از وی مانند سایر دزدی ها بوده و تفاوتی میان آن از نظر حاکم شرع و قانون قائل نشده و اگر سرعت از نوع حد باشد، باید حد اجرا شود و در صورتی که تعزیری باشد، به حبس محکوم خواهد شد.
سرقت مسلحانه از پدر و مادر:
از نظر قانون سرقت به چند دسته تقسیم بندی می شود. سرقت مسلحانه، یکی از انواع سرقت است که نسبت به سایر انواع سرقت به این دلیل که با تهدید و ارعاب یا آسیب رساندن به جان شخص همراه بوده است، مجازات سنگین تری در پی خواهد داشت. حکم دزدی از والدین به صورت مسلحانه 5 تا 10 سال زندان و 74 ضربه شلاق است. البته والدین می توانند رضایت دهند ولی جنبه عمومی جرم همچنان پای بر جا بوده و باید اجرا شود. به طور کلی می توان گفت که در سرقت از پدر و مادر موارد بسیار مهمی باید توسط قاضی بررسی شود تا حکم مجازات صادر گردد. اتفاق نظر تمامی علما در مورد سرقت از پدر و مادر آن است که این دزدی با سایر انواع سرقت متفاوت نبوده و شخص مجرم باید به مجازات برسد.
پاسخ مراجع عظام تقلید در مورد حکم دزدی از والدین:
دزدی از والدین حکم دزدی از سایر افراد را دارد و جایز نیست. پس باید اموال دزدیده شده را به پدر و مادر برگرداند.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای:
جایز نیست و لازم است اموال دزدیده شده به پدر و مادر برگردانده شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی:
حرام است و باید مبالغ دزدی شده را پس دهد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
مثل سایر دزدی ها است و جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
جایز نیست.
کلام آخر:
سرقت یکی از محرمات و گناهان کبیره از دید دین اسلام است. دزدی فرزند از پدر و مادر مانند سایر دزدی ها بوده و مجازات سرقت در نظر گرفته شده برای این کار مانند سایر انواع دزدی است. حکم دزدی از والدین بر اساس رضایت یا عدم رضایت والدین و همچنین دیدگاه فقها بر روی حکم دزدی از والدین تعیین شده و اجرا می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه این سری از احکام می توانید با مراجع تقلید خود ارتباط برقرار کرده و در این زمینه سوالات خود را از آن ها بپرسید.
گردآوری: بخش مذهبی بیتوته
نظرات شما عزیزان: